Jak od sebe oddělit silné magnety?

Než se pustíte do oddělování magnetů, je třeba myslet na bezpečnost, proto použijte ochranné rukavice. Je to z důvodu, že tyto magnety jsou extrémně silné a mohou se snadno přitáhnout k sobě, což může způsobit bolestivé zranění prstů. Nejdůležitější je postupovat opatrně a zvážit každý krok. Silné magnety se mohou chovat nepředvídatelně a opatrný přístup snižuje riziko zranění.

" allowfullscreen="allowfullscreen">

  1. Můžete použít jiný neodymový magnet, který je silný a má opačnou polaritu. Tímto způsobem můžete snížit magnetickou přitažlivost mezi magnety a usnadnit tak jejich oddělení.
  2. Můžete použít gumovou pryž, kterou vložíte mezi magnety. Gumová pryž může působit jako „tlumič“ magnetické síly a usnadnit jejich oddělení.
  3. Vložte plastový nebo dřevěný klínek mezi magnety a pomalu ho zasouvejte mezi magnety, abyste vytvořili mezery mezi nimi.
  4. Pro větší magnety může být efektivní oddělit je o hranu stolu. Dejte magnety na stůl tak, aby jejich hrany byly opřeny o hranu stolu. Následně lehce posunujte jeden z magnetů po hraně stolu, což usnadní jejich oddělení.
  5. Pokud máte k dispozici oddělovač magnetů, můžete ho použít. Tato zařízení jsou navržena tak, aby minimalizovala přitažlivost mezi magnety a umožňovala jejich snadnější oddělení.
  6. Velké magnety můžete zkusit oddělit o schody. Položte magnety na schody a pomocí celé váhy svého těla můžete jeden z magnetů rychle oddělit. Buďte však opatrní, abyste se nestalo, že se magnet opět přitáhne k sobě.
  7. Položte prsty na jeden z magnetů a lehce ho posunete do strany. Tím snížíte magnetickou sílu a umožníte snadnější oddělení.
Zpět do obchodu