Pogumované magnety vhodné do exteriérů a vlhka

 

Standardní poniklované neodymové magnety jsou bezesporu účinné, avšak v prostředí s vysokou vlhkostí mohou časem podléhat korozi. Právě zde vstupují do hry jejich odolnější sourozenci - pogumované magnety. Tyto magnety jsou vybaveny ochranným pryžovým pouzdrem, což jim zajišťuje voděodolnost a schopnost odolávat nepříznivým povětrnostním podmínkám a proměnlivému počasí.

 

Jak vypadají a jak fungují pogumované magnety v plastu?

Jedním z výrazných typů jsou pogumované magnety, které jsou charakterizovány černým pryžovým obalem. Tato gumová vrstva představuje klíčový prvek, který ovlivňuje vlastnosti a využití těchto magnetů.

 

Pogumované magnety mají pryžový obal, který je měkčí než plastové pouzdro. Tato měkkost zajišťuje lepší přilnavost na svislých a hladkých površích, což je ideální pro situace, kdy je potřeba magnet udržet pevně na místě. Tato vlastnost je výjimečně užitečná, zejména pokud se magnety používají venku nebo v prostředí s náročnějšími podmínkami.

 

Na druhé straně jsou magnety v plastovém pouzdře opatřeny ochranným obalem z polypropylenu (PP). Tato plastová vrstva poskytuje magnetu další vrstvu ochrany a esteticky atraktivní vzhled. Díky dostupnosti v různých barvách mohou uživatelé vybírat podle svých preferencí a harmonizovat magnety s okolním prostředím.

 

Pogumované magnety excelují ve své přilnavosti na svislých plochách, zatímco magnety v plastovém pouzdře přinášejí výhody v estetickém provedení a ochraně před vnějšími vlivy.

 

Kde všude můžete využít pogumované magnety?

  1. V exteriérech

Pogumované magnety jsou ideální volbou pro venkovní prostředí. Jejich pryžové pouzdro chrání magnet před vodou, deštěm a mrazem. Můžete je využít na zahradě, v altánu, nebo dokonce ve skleníku. Jejich odolnost vůči vlhkosti je klíčovým prvkem pro jejich využití venku.

 

  1. V reklamě a propagaci

Majitelé firem je mohou využít k připevnění reklamy na stojící automobily v autosalonech nebo kovové regály ve skladu, a tím si snadno označit nebo identifikovat různé uskladněné položky.

 

  1. V domácnosti

Pogumované magnety jsou skvělým pomocníkem i v domácnosti. Připevněte je na ledničku a využijte je k uchycení poznámek, vzkazů, fotografií nebo dětských obrázků. Díky svému odolnému vodotěsnému obalu se nemusíte obávat koroze ani ve vlhkém prostředí kuchyně.

 

  1. Ve vzdělávání a hře

Pogumované magnety jsou skvělým nástrojem ve vzdělávání a pro dětské hry. Učitelé je mohou využívat pro výuku různých předmětů interaktivní formou. Děti mohou barevnými magnety pohybovat, upevňovat obrázky nebo s nimi jinak pohybovat, což podporuje jejich kreativitu a dovednosti.

 

  1. V kreativních projektech

   Pro umělce a kreativce jsou pogumované magnety zdrojem neomezených možností. Mohou být použity při vytváření interaktivních uměleckých děl. Jejich odolnost vůči vnějším vlivům znamená, že mohou být využívány i v ateliéru nebo na venkovních uměleckých projektech.

 

  1. V průmyslu

 V průmyslových odvětvích mohou být pogumované magnety využívány k efektivní organizaci pracovních prostor. Jsou ideální pro připevňování plánů, schémat nebo důležitých dokumentů na kovové povrchy. Tímto způsobem přispívají k řádu a efektivitě pracovního prostředí.

Výhody a nevýhody pogumovaných magnetů

Výhody

  • Jsou odolné vůči dešti, vlhkosti a mrazu.
  • Pryžové pouzdro chrání magnety před mechanickým poškozením a zabraňuje odštípnutí.
  • Lze je snadno očistit.
  • Kromě černé barvy jsou k dispozici i v různých barevných provedeních.

 

Nevýhody

  • Z důvodu plastového nebo pryžového pouzdra mají o něco menší přídržnou sílu než standardní magnety. Doporučuje se volba silnější varianty.
Zpět do obchodu