Tipy na použití magnetů s otvorem pro šroub v podnikání

 

Magnetická řešení a inovace jsou v podnikání stále více využívány pro svou všestrannost a snadnou manipulaci. Jednou z praktických variant jsou neodymové magnety s otvorem pro šroub. Jak je tedy co nejlépe využít a na co si dát pozor?

 

Typy magnetů s otvorem pro šroub

Neodymové magnety jsou inovativním řešením a mají širokou škálu využití. Tyto magnety mají obvykle tvar kotouče nebo kvádru a jsou vybaveny jedním nebo dvěma otvory pro šrouby se zápustnou hlavou. Průměr otvoru v úchytu se pohybuje od 3 do 8 mm, což odpovídá šroubům se závitem M3 až M8. Existuje mnoho variant kruhových a kvádrových magnetů s otvorem, od malých 8mm kruhových magnetů až po robustní 55mm kruhový magnet s magnetickou silou přesahující 100 kg.

 

Pogumované magnety s otvorem jsou dalším zajímavým typem magnetu. Tyto magnety, obvykle ve formě kvádrů nebo kotoučů, mají otvor pro šroub a jsou navíc chráněny pryžovým pouzdrem nebo plastovým obalem. Tato pogumovaná ochrana umožňuje využití těchto magnetů nejen v interiéru, ale také v exteriéru a dokonce i ve vodě.

 

Pryžové a plastové pouzdro přináší několik výhod. Magnet je chráněn před povětrnostními vlivy, UV zářením a korozí, což zvyšuje jeho životnost. Tato ochrana navíc minimalizuje riziko poškrábání a roztříštění magnetu během nárazu nebo intenzivního používání. Díky pryžové vrstvě mají magnety lepší přilnavost na svislých a šikmých plochách, což zvyšuje jejich univerzálnost a efektivitu v různých prostředích.

 

Tipy na použití

Prezentace

Využijte magnety k upevnění držáků, cedulí a transparentů na veletrzích, výstavách nebo v galeriích. S jejich pomocí můžete prezentovat nabídku tak, aby byla atraktivní a poutavá pro zákazníky.

 

Organizace prodejny

Připevněte magnety ke stěně nebo děrované desce a vytvořte flexibilní systém pro vystavení zboží. K magnetům přicvakněte kovové výrobky, čímž zjednodušíte a zlepšíte přehlednost prodejny a výběr produktů pro zákazníky.

 

Umělecká galerie

Pro prezentaci lehkých uměleckých děl v galerii využijte magnety s otvorem. Tyto magnety nejenže spolehlivě drží umělecká díla, ale také přidávají moderní a minimalistický vzhled.

 

Obkladové práce

Při obkladových pracích se stává, že je potřeba elegantně zakrýt otvory nebo přístupy v interiéru. V této situaci mohou přijít magnety s otvorem pro šroub obzvlášť vhodné. Když je třeba zakrýt otvor, stačí připevnit magnetický úchyt ke stěně či povrchu, kde je otvor umístěn. Díky otvoru pro šroub lze tento magnet snadno připevnit a následně zakrýt potřebný prostor.

 

Elektrikáři

Elektrikáři mohou využívat magnety s otvorem pro šroub k připevňování stropních svítidel na ocelové nosné konstrukce.

Výhody pogumovaných magnetů

Pokud potřebujete magnety do exteriéru nebo do vody, zvolte pogumované kvádry a kotouče. Tyto magnety mají otvor pro šroub, jsou však navíc chráněny pryžovým nebo plastovým pouzdrem, které chrání magnet před povětrnostními vlivy, UV zářením a korozí, zabraňuje poškrábání a roztříštění magnetu během nárazu nebo intenzivního používání a pryžová vrstva zvyšuje tření, což znamená lepší přilnavost na svislých a šikmých plochách.

Nevýhody neodymových magnetů

Nezapomeňte, že neodymové magnety s otvorem jsou poměrně křehké. Při montáži je doporučeno používat šrouby s citem a maximálním utahovacím momentem 2 Nm. V případě potřeby odolnějšího uchycení zvažte použití magnetických úchytů s ocelovým pouzdrem, které chrání magnet a zvyšuje jeho sílu. Zvolte správný tvar a typ a využijte jejich flexibilitu a snadnou manipulaci.

Zpět do obchodu